
خاوران_خبر،محمد ابراهیمی اظهار کرد: کمتر از دو درصد عشایر کشور را در استان داریم اما با این وجود ۲۵ درصد تولیدات دامی و ۳۵ درصد صنایع دستی کشور دسترنج عشایر خراسان جنوبی است.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه استان به جهت اقلیم خشکی که دارد حدود ۱۰ درصد جمعیت آن عشایر هستند، گفت: بیشتر این عشایر در حاشیه مرز و ۳۵ درصد در شهرستان های غیرمرزی اما کویری زندگی می کنند.
ابراهیمی با اشاره به وجود ۱۷ هزار و ۲۸۲ خانوار عشایری استان و ۷۲ هزار و ۲۶۷ نفر عشایر در خراسان جنوبی، گفت: ۵۸ طایفه مستقل هستند که ۳۴ درصد دام استان را دارند.
وی گفت: این جمعیت کم عشایر استان نقش پررنگی در حوزه های اقتصادی دارند، در بحث فرهنگی اصالت فرهنگی خود را حفظ کرده اند و در اقتصاد مقاومتی که آسیب پذیرترین قشر هستند اما مقاومت آنها زیاد بوده است و در حوزه امنیت همیار نیروهای امنیتی در مرزها و کویر نقش آفرینی می کنند.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه دو نوع خدمات مستقیم و غیرمستقیم داریم، گفت: آبرسانی سیار، مرمت قنوات، تیغ زنی ایل راه ها و چشمه سازها به عنوان وظایف و خدمات مستقیم است و به صورت غیر مستقیم هم برای اشتغال پایدار، آموزش ها و بیمه عشایر خدماتی ارائه می دهیم.
ابراهیمی افزود: همزمان با هفته دولت ۱۵ پروژه عشایری از جمله احداث آب انبار، تلمبه بادی، انتقال آب، چاه مالداری، بندهای خاکی و بازگشایی راهها با هزینه کرد چهار میلیارد و ۴۷۶ میلیون تومان برای برخورداری یک هزار و ۱۶۲ خانوار عشایری افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه بیشتر پروژه های عشایری در شهرستان های خوسف، سربیشه، قاین، درمیان و نهبندان و سرایان قابل افتتاح است، گفت: همزمان با این هفته یک پروژه هم کلنگ زنی خواهد شد.
ابراهیمی با بیان اینکه در حوزه آبرسانی سیار ما تعطیلی نداریم، گفت: از ابتدای امسال ۱۶۰ هزار مترمکعب برای هفت هزار و ۶۰۰ خانوار عشایری آبرسانی انجام داده ایم که موجب رضایتمندی عشایر شده است.
وی با بیان اینکه در استان هشت هزار و ۳۰۰ کیلومتر تیغ زنی ایل راه داریم، اضافه کرد: متاسفانه تنها یک گریدر فعال داریم که سالی دو بار این مهم را انجام می دهیم که موجب نارضایتی است لذا درصدد خریداری گریدر هستیم.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: سه پروژه آبرسانی از محل اعتبارات ملی در دستور کار است، پروژه آبرسانی محله شهدای عشایر زیرکوه برای بهره مندی ۳۹ محله عشایری و ۶۲۰ خانوار انجام شد که بزرگترین پروژه عشایری در سطح کشور بود.
وی از توزیع یک هزار و ۶۵۰ پنل خورشیدی بین عشایر استان خبر داد و گفت: پروژه آبرسانی شهدای عشایر زیرکوه در ۳۹ محله، چاه مسافر طبس، پروژه آبرسانی خواجه منجیکوه و چاه زرد نهبندان هر کدام در ۱۴ محله درحال اجرا است.
انتهای پیام/معلم